dimecres, 15 de novembre del 2023

ARAVELA, PONOIG, LLOM DEL LLEÓ

 ARAVELA 6B+ (6A+/A1)



APROXIMACIÓ: aparquem al pàrquing del Ponoig. Agafar el sender que ix direcció el Ponoig i creuar el torrent. Seguir per pla tota la estona vorejant la paret, pel bosc, seguint marques de varios colors. Passarem paral·lels i molt junts a una valla (que ens queda a ma dreta). Seguim pel camí fins que trobem les restes d'una antiga casa de pedra (a la dreta de camí). Seguim uns 300m més fins que ens desviem del camí cap a la esquerra, caminant per dintre del bosc, ja direcció la via. Hi ha alguna fita però millor seguir la intuició i anar mirant la paret. El peu de via es prou evident. Fisura de mitja lluna, cordino verd, fletxa i una A pintat al peu de via. 


Aproximació, via i retorn (aproximat)


MATERIAL: joc de totems fins al taronja + C3, i C4 opcional però útil sobretot per al penúltim llarg. Repetir mitjans. Tascons útils per reforçar alguna reunió. 

ORIENTACIÓ: Est. Un 14/11/2023 li hem entrat a la via a les 10:00h i l'hem escalat totalment a l'ombra. 

CROQUIS: 







L1:
 comença per una fisura que va cap a la esquerra, i després empalma amb una fisura cap a la dreta. Llarg boníssim!! (trobarem un pont de roca molt a l'inici, un pont de roca a uns 8m, un pitó a mitat llarg i pont de roca a muntar més a dalt). Reunió 1 parabolt + friend mitjà. Llarg d'uns 25-30m. 6a+


 


L2: començem cap a l'esquerra, sense pèrdua en búsca dels parabolts. Passos francs fins buscar la fisura, on també trobarem algún parabolt. S'ha d'escalar fins arribar a una repisa. A partir d'aquí la dificultat baixa però ojo, la roca és més dubtosa i tampoc és tant fàcil com puga semblar. Trobarem un pitó al diedre superior. Reunió amb dos parabolts. Uns 20m. 6b. 











L3: llarg que comença cap a la dreta per un diedre evident. Trobarem un pont de roca (verd quan la vam fer nosaltres). A la sortida del diedre trobarem una reunió amb dos bolts d'altra via, nosaltres seguirem cap a l'esquerra (evident) per unes bòvedes tipo Penyal d'Ifach. Hi trobarem algún pitó/pont de roca fins que arribem al forat (hi ha un bolt abans del forat). Nosaltres vam passar el forat i vam muntar la reunió a l'altra banda. A un bloc gegant reforçable amb algun friend. Llarg bonic, amb l'al·licient del forat que és molt divertit. Ens hem hagut de treure el material de l'arnés però hem passat tots 3. Uns 40m. V.



L4: Seguim evident en tendència a esquerres. Cal vigilar una mica per la qualitat de la roca ja que és dubtosa en alguns trams, i trencada en altres. Trobarem un pont de roca a l'inici i un a uns 10m (amb el cordino força dolent). Un cop superat el diedre, trobarem una reunió amb dos pitons, i a uns 4m a la esquerra, una reunió de bolt + espit de la via Andrómeda. Nosaltres hem optat per aquesta opció. Uns 35m, V.




L5: Ixim rectes de la reunió per un diedre evident. I en uns 10 metres anar en lleugera tendència cap a la esquerra per anar a buscar la base del diedre "final". Trobarem un parell de pitons fins arribar a la feixa on muntarem reunió. La reunió és 1 pitó + arbrets. Es pot muntar una reunió amb flotants petits a la base del diedre. Larg d'uns 30m. V+. 


L6: diedre/bavaresa evident. Llarg boníssim, on cobra sentit tota la ferralla que hem carregat fins ací. Trobem 3 bolts a la part superior del diedre. Un cop superat, seguir per un diedre més xicotet a la esquerra vigilant amb la roca. Trobarem un pont de roca i seguint recte arribarem a la reunió (1 bolt amb anella a reforçar amb alguna peça petita o un bloc gros). Uns 40m, 6b.



L7: ixida sense problemes per terreny fàcil a protegir totalment. En arribar a una bona repissa, seguir en tendència a esquerres i muntar l'última reunió al gust. Uns 30m de IIIº. 


DESCENS: continuar per terreny evident, a la dreta i cap a munt per tal de coronar el llom del lleó. Una vegada a dalt, baixar cap a un coll evident. Remuntar una mica a la vessant contrària i anar ja en direcció cap als ràpels de baixada de la ferrata. Trobarem alguna fita però s'ha d'estar atents per trobar els ràpels. Si no es coneix on són pot ser un xic perdedor, encara que hi ha un camí molt marcat amb fletxes de color blanc. Els ràpels marquen 30 + 35 però amb 60m s'arriba al terra tranquil·lament amb un sol ràpel. Després només caldrà seguir avall direcció pàrquing. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada