dilluns, 3 de febrer del 2014

Corredor Vermicelle a Cambra d'Ase

Hola a tothom! En aquesta entrada vos contare la esperada visita de PrecarisTeam als Pirineus, més concretament a la zona de la Cerdanya. Després de uns dies intensos de escalada i neu vam decidir anar a la zona Francesa de Cambra d'Ase a provar sort en algún corredor fàcil del circ, ya que les condicions previstes no eren molt bones degut al elevat risc d'allau després de les fortes nevades que portaben dies caient.

Aproximació al circ. Corredor Vermicelle a la dreta.


El corredor seleccionat va ser el Vermicelle, es un dels mítics del circ ya que no presenta cap dificultat tècnica. Fa un total de uns 270m i arriba fins a 55º de pendent en la part superior. D'ample  farà de 2 a 4 metres variant depenent l'epoca del any y condicions.

L'aproximació la vam fer desde el parquing de l'estació d'esquí de Eyne, en menys d'una hora i mitja ja estabem arriban al circ (el ritme va ser bonico).

Sergi a l'arribada al circ

Com portaba ja uns dies nevant la quantitat i calitat de la neu era considerable, tot un disfrute si vas be de cames i si tens la traça oberta com teniem nosaltres :P

A l'entrada del corredor va ser on vam vore que hi havia més perill d'allau, ja que s'estaba començant a formar una placa de vent a la part esquerre de l'embut, lloc on ja ha caigut més d'una allau. Vam poder pasar sense cap problema, menos mal que almenys algo controlem.

Alex començan el corredor
Com havia pasat gent abans que nosaltres nomès haviem d'anar seguint les huelles, semblava una escalereta, de fet no calien ni piolets. Hi havia rastre de que havia baixat gent esquian per el corredor (s'ha de tindre un parell d'ous, pero algún día ho farem!).

Enrique i Sergi disfrutant de les vistes
La roca estaba blanca del vent i del fred que havia fet la nit anterior, ens va ixir un día perfecte, ni fred ni calor i rafegues mínimes de vent.

En menys de mig hora ja haviem fet més de la meitat del corredor, nomès varem tindre un petit inconvenient quan a Niko li se va soltar un dels crampons. A ritme constant seguint huella es feia molt comode.

Niko i Alex ixin per la part final del corredor
 La part final on arriba fins a 55º d'inclinació estaba una mica mès ventada i no hi havia tanta neu (es veia algúna pedra), així i tot es feia molt facíl.

Quan arribes d'alt i veus el sol i les vistes, l'esforç ha valgut la pena.

Vall d'Eyne i el Puigmal
Vam arribar d'alt en no més de 50 minuts, amb el día que feia podiem parar tranquilament a menjar i fer fotos. Les vistes de la Cerdanya són increibles. I veure el Puigmal alla davant tot nevat ens va fer ganes de continuar caminant fins a ell.

Cim del Cambra d'Ase (2750m)
Ara nomès ens quedaba disfrutar de les vistes mentre que ens preparabem per a baixar, uns tragos de té calentet per donar energies i cap a baix. Això si, no podía faltar la foto de rigor a d'alt en el cim (bueno casi d'alt).

Precarios de esquerra a dreta: Sergi, Niko, Alex i Enrique
Desprès de vorem, crec que els vaig convencer per què val la pena iniciar-se en el mòn del esquí de muntanya, fer una muntanya caminant i baixar-la esquiant es la canyaaa!! En 20 min  estaba al coche on els vaig esperar amb una bona birra per celebrar el dia. Els cabrons van baixar enseguida, que mamuts!!

Esperem que no falte molt per la proxima aventura, salut!!

1 comentari: